Orvosoknak

Reviscon

Termék:
Reviscon 1,0% nátrium-hialuronát viszkoelasztikus intraartikuláris injekció.

Az előretöltött egyszer használatos üvegfecskendő 2,0 ml viszkoelasztikus oldatot tartalmaz, intraartikuláris alkalmazásra. 1,0 ml Reviscon 1,0% 10,0 mg nátrium-hialuronátot, nátrium-kloridot, dinátrium-hidrogén-foszfátot, nátrium-dihidrogén-foszfátot és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Megfelelő koncentráció az artrózis kezelésére.

20mg HA (1.0%) 2ml oldatban
3-5 injekció egyhetes intervallumokban (hetente egyszer, 3-5 héten keresztül)
Bakteriális fermentáció (S. equi)
Kettős sterilizáció: Autokláv + ETO sterilizáció
Molekulatömeg: 3.0 MDa 
Viszkozitás: 9.000 mPa.s

Reviscon Plus

Termék:
Reviscon 1,6% nátrium-hialuronát viszkoelasztikus intraartikuláris injekció.

Az előretöltött egyszer használatos üvegfecskendő 2,0 ml viszkoelasztikus oldatot tartalmaz, intraartikuláris alkalmazásra. 1,0 ml Reviscon 1,6% 16,0 mg nátrium-hialuronátot, nátrium-kloridot, dinátrium-hidrogén-foszfátot, nátrium-dihidrogén-foszfátot és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Magas elvárásoknak megfelelő, nátrium-hialuronát oldat.

32mg HA (1.6%) 2ml oldatban
1-3 injekció egyhetes intervallumokban (hetente egyszer, 1-3 héten keresztül)
Bakteriális fermentáció (S. equi)
Kettős sterilizáció: Autokláv + ETO sterilizáció
Molekulatömeg: 3.0 MDa
Viszkozitás: 9.000 mPa.s

Reviscon Mono

Termék:
Reviscon 2,0% nátrium-hialuronát viszkoelasztikus intraartikuláris injekció.

Az előretöltött egyszer használatos üvegfecskendő 2,4 ml viszkoelasztikus oldatot tartalmaz, intraartikuláris alkalmazásra. 1,0 ml Reviscon 2,0% 20,0 mg nátrium-hialuronátot, nátrium-kloridot, dinátrium-hidrogén-foszfátot, nátrium-dihidrogén-foszfátot és injekcióhoz való vizet tartalmaz.

Kiváló minőség egy injekcióban, hosszú távú hatást biztosító nagy viszkozitással.

48mg HA (2.0%) 2,4 ml oldatban
1 injekció
Bakteriális fermentáció (S. equi)
Kettős sterilizáció: Autokláv + ETO sterilizáció
Molekulatömeg: 3.0 MDa
Viszkozitás: 9.000 mPa.s

 • Leírás:

  A Reviscon termékcsalád steril, pirogénmentes, színtelen, nagy tisztaságú és nagy molekulatömegű nátrium-hialuronát, pufferolt fiziológiás sóoldatban. A nagy tisztaságú nátrium-hialuronátot bakteriális fermentációval állítják elő. A Reviscon a térdízület és más szinoviális ízületek – degeneratív vagy traumatikus elváltozásával járó – fájdalmának és merevségének enyhítésére alkalmas készítmény. A szinoviális folyadékhoz hasonlóan a Reviscon kémhatása 6,8-7,6 és ozmolaritása 300-350 mOsm/kg.

 • Tulajdonságok és hatékonyság:

  Minden szinoviális ízület, különösen a nagy teherviselő ízületek tartalmaznak viszkoelasztikus nátrium-hialuronátot. Ez az anyag a kenő és ütéselnyelő tulajdonságai révén teszi lehetővé az ízületek normális, fájdalommentes működését. Degeneratív ízületi betegségben (osteoarthrosis) szenvedő betegeknél a szinoviális nedv viszkoelaszticitása szignifikánsan csökkent, ami mechanikus terhelést jelent az ízületekre és az ízületi porc károsodását okozza, ezáltal növeli az ízület fájdalmát és korlátozza mozgását. A nagy tisztaságú nátriumhialuronát viszkoelasztikus tulajdonságánál fogva, intraartikuláris alkalmazása során segíti az ízületek síkosítását. A készítmény kenő és ütéselnyelő tulajdonságai csökkentik a fájdalmat és javítják az ízület mozgékonyságát. Ez a hatás az ajánlott intraartikuláris injekciós kezelési ciklust követően néhány hónapig tarthat.

 • Alkalmazási területek (indikációk):

  A Reviscon termékcsalád a térd osteoarthrosis (OA) okozta fájdalom csökkentésre alkalmazható olyan betegek esetében, akik a konzervatív, nem gyógyszeres terápiára és az egyszerű fájdalomcsillapítókkal (például acetaminofen (paracetamol)) történő kezelésekre nem reagálnak.

 • Ellenjavallatok:

  Nem alkalmazható a készítmény bármely összetevőjével szemben fennálló, ismert túlérzékenység esetén. Az intraartikuláris injekció ellenjavallt az injektálás helyén fennálló bőrfertőzés esetén, szeptikus arthritis kialakulásának veszélye miatt.

 • Mellékhatások:

  A Reviscon beadását követően, a kezelt ízületnél lokális tünetek (fájdalom, melegségérzés, bőrpír és duzzanat) jelentkezhetnek. A következő kedvezőtlen jelenségekről számoltak be hasonló termékek esetében: enyhe vagy mérsékelt ízületi fájdalom, ritkán bőrkiütés, aszeptikus ízületi folyadékgyülem, viszketés és izomgörcsök. További, csak nagyon ritkán észlelt kedvezőtlen jelenségek: allergiás reakciók, anafilaxiás sokk, hemarthrosis, visszérgyulladás, pseudosepsis, súlyos akut gyulladásos reakció (SAIR), nasopharyngitis, ízületi merevség, íngyulladás, bursitis, láz és izomfájdalom.

 • Figyelmeztetések és óvintézkedések:

  - A Reviscon egyszer használatos készítmény. A termék többszöri (ismételt) használata fertőzési kockázatot jelent a beteg vagy felhasználó számára.
  - A nátrium-hialuronátot bakteriális fermentációval állítják elő és szigorúan tisztítják. Ugyanakkor az orvosnak mérlegelnie kell a bármely biológiai anyag befecskendezésével összefüggésbe hozható immunológiai és egyéb lehetséges kockázatokat.
  - Ne használja újra a fecskendőt. A fecskendő bármilyen ismételt használata a szennyeződés és a fertőzés kockázatát hordozza.
  - Ne sterilizálja újra az előretöltött fecskendőt. Ez rontja a hatásosságot.
  - Ne használja a terméket, ha a csomagolás sérült vagy nyitott.
  - Ne használja a terméket a csomagoláson feltüntetett lejárati időn túl.
  - A kezelt ízületek túlterhelésének elkerülése érdekében relatív nyugalmat (de nem immobilizációt) javasoljon betegének az injekciót követő 24 órára.
  - A fecskendő és a kanül kidobásáról az elfogadott orvosi gyakorlatnak illetve a vonatkozó nemzeti, helyi és intézményi követelményeknek megfelelően járjon el.
  - Nincs bizonyíték a Reviscon biztonságos használatára a terhesség és szoptatás ideje alatt illetve 18 év alatti gyermekeknél. A terhesség és a szoptatás ideje alatti alkalmazásról a kezelőorvos belátása szerint dönt.

 • Kölcsönhatás más szerekkel:

  A nátrium-hialuronát nem kompatibilis a kvaterner ammónium vegyületekkel, mint például a benzalkónium-klorid oldattal. Ebből adódóan a Reviscon előretöltött fecskendő soha nem érintkezhet ilyen oldatokkal öblített sebészeti műszerekkel.

 • Adagolás és alkalmazás:

  INTRAARTIKULÁRIS INJEKCIÓ. KIZÁRÓLAG EGYSZERI HASZNÁLATRA.

  A Reviscon termékcsalád csak orvos által, intraartikulárisan alkalmazható. Használjon megfelelő méretű tűt (19-20 G ajánlott), a tű hosszúsága a kezelendő ízülettől függ. Az injekció alkalmazása a termék koncentrációjától függően változik. Egyszerre több ízület is kezelhető, a kezelési ciklusok megismételhetők. Az intraartikuláris fertőzések elkerülése érdekében, szigorú aszeptikus injekciós technikát kell alkalmazni. A fájdalom és a duzzanat megelőzése érdekében ajánlott a kezelendő ízületet 5-10 percig jegelni. Fájdalommal járó ízületi duzzanat esetén a kezelés előtt ajánlott a folyadékgyülemet leszívni.

 • Tárolás:

  A Reviscon 2-25 °C közötti hőmérsékleten tárolandó.

  Védje a fénytől és a rázkódástól!

  Nem fagyasztható!

  III. osztályba sorolt orvostechnikai eszköz, használat előtt kérjük, olvassa el a használati útmutatót.

  CE0481 | Lezárva: 2017.06.27.

Javítja az ízületi nedv megromlott viszkoelaszticitását és kenőképességét. (1,2)

Növeli a porc rugalmasságát és a sérülésekkel szembeni ellenállóképességét. (2)

Védőgátat képez a szinoviális membránon és az ízület felszínén, tompítja a mechanikus erőbehatásokat. (1,2)

Segíti a védőgát újjápéülését, ami a HA bejuttatásával védi a szinoviális membránt és az ízületi felszínt. (4)

Segít az ízületi folyadékgyülem csökkentésében. (2,3)

A szinoviális permeabilitásra gyakorolt hatása révén véd a reaktív gyökök ellen és gátolja a mátrix metalloproteinázokat. (1,2)

Közvetlenül a nociceptorokra hat. (3)

A HA szinoviális szövetre gyakorolt hatásánál fogva hozzájárul az ízületi folyadék termelődésének normalizásához. (4)

1. Takahashi K, Goomer RS, Harwood F, Kubo T, Hirasawa Y, Amiel D. The e_ects of hyaluronan on matrix metalloproteinase-3 (MMP-3),interleukin-1beta(IL-1beta), and tissue inhibitor of metalloproteinase-1 (TIMP-1) gene expression during the development of osteoarthritis. Osteoarthritis Cartilage 1999;7:182-90.
2. Goldberg VM, Buckwalter JA. Hyaluronans in the treatment of osteoarthritis of the knee: evidence for disease-modifying activity. Osteoarthritis Cartilage 2005;13:216-24.
3. Pozo MA, Balazs EA, Belmonte C. Reduction of sensory responses to passive movements of infl amed knee joints by a hyaluronan derivative. Exp Brain Res 1997;116:3
4. Namiki O

Kapcsolat

Mesopharma Kft.

1126 Budapest, Brassai Sámuel utca 16.

  +36 1 785 0696

  info@mesopharma.hu

  www.mesopharma.hu